Gwarancja jakości
W swoim asortymencie posiadamy m.in. 37 wędlin certyfikowanych przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opatrzonych symbolem Przekreślonego Kłosa.
Nasze obydwa zakłady produkcyjne spełniają wszystkie wymogi sanitarne i weterynaryjne Unii Europejskiej i zostały zakwalifikowane do najwyższej kategorii A. Posiadamy bardzo wymagający brytyjski certyfikat BRC, łączący wytyczne zawarte w normach ISO 9000, HACCP, GMP i GHP i definiujący jednocześnie szczegółowe wymagania w celu zagwarantowania bezpieczeństwa produkcji i jakości wyrobów.
Posiadamy także niemiecki certyfikat QS. Certyfikat QS – Qualität und Sicherheit – jakość i pewność to system gwarancji jakości „od pola do lady sklepowej”. Celem systemu QS jest realizacja koncepcji bezpiecznego łańcucha żywności i zapobieganie ryzyku zdrowotnemu. System QS obejmuje wszystkie etapy produkcji żywności. Dotyczy on producentów pasz, hodowców zwierząt, ubojni i przetwórni mięsa, przedsiębiorstw transportowych i handlowych. Rygorystyczne warunki w zakresie standardów produkcji, dystrybucji i bezpieczeństwa wytwarzanych produktów nasza firma spełnia w zakresie wytwórni pasz, stad rodzicielskich, wylęgarni, transportu żywca oraz ubojni.
Jesteśmy także w posiadaniu certyfikatu Halal dla obydwu zakładów.
Nasza firma
może w każdej chwili, 24h na dobę kontrolować naszych dostawców żywca, sposób żywienia i opieki weterynaryjnej nad kurczętami. Ma to ogromne znaczenie dla konsumentów naszych produktów oraz ich poczucia bezpieczeństwa, a równocześnie wzmacnia odpowiedzialność na każdym etapie wytwarzania oferowanych produktów.
Co nas wyróżnia?
- zintegrowany system pozyskiwania surowca hodowlanego i produkcyjnego,
- wysokojakościowe produkty zgodnie z najsurowszymi standardami higieny,
- surowy system bezpieczeństwa bazujący na gwarancji pochodzenia,
- żelazna zasada żywienia kurcząt wyłącznie paszami roślinnymi,
- stały nadzór służb weterynaryjnych na wszystkich etapach produkcyjnych oraz kontrole polskich i zagranicznych audytorów,
- ciągłe badanie potrzeb rynku i szukanie nowych rodzajów wyrobów spełniających oczekiwania i wymagania klientów i konsumentów, a także wdrażanie produktów innowacyjnych,
- ciągły rozwój techniczny i technologiczny oraz unowocześnianie sfery produkcyjnej w oparciu o najnowsze światowe i europejskie trendy